Zonnepanelen

Maak winst met zonnepanelen! 

Onze elektriciteitsfactuur behoort tot de hoogste van Europa, zo schreef De Standaard onlangs nog (lees hier het hele artikel). Een gezin met een gemiddeld jaarverbruik van 3.500 kilowattuur betaalt in België bijna het dubbele dan elders:

  • Nederland: 534 € per jaar
  • België: 996 € per jaar

De hoge elektriciteitsprijs maakt zonnepanelen een rendabele investering: u drukt onmiddellijk uw elektriciteitsfactuur en na een aantal jaren maakt u zelfs winst! 

JS Technics werkt met topmerken

We zijn gespecialiseerd in piekfijn afgewerkte pv-installaties van topkwaliteit. Daarom kiezen we uitsluitend voor zogenaamde A-merken: zonnepanelen van onder andere LG, Denim, Trinasolar, ... en omvormers van het Duitse SMA. Niet het goedkoopste materiaal, maar de zonnepanelen verouderen minder snel dan de goedkope B-merken, waarvan de stroomopbrengst jaar na jaar daalt. Bovendien houden goedkope omvormers het soms al na enkele jaren voor bekeken. Ook de bevestiging van zonnepanelen luistert nauw, we willen niet dat een wat krachtigere storm de installatie bij uw buren doet belanden, we kiezen bewust voor overgedimensioneerde bevestigingsprofielen.      

Terugverdientijd  

Tegenover de stijgende elektriciteitsfactuur staat de alsmaar dalende prijs van zonnepanelen. Zonnepanelen op het dak zijn tegenwoordig prima betaalbaar. Een pv-installatie met panelen en omvormer van topmerken, heeft u tegenwoordig al terugverdiend na 6 à 7 jaar (bij een bestaande woning). Bij nieuwbouw (afhankelijk van het e-peil) kan de terugverdientijd zelfs teruglopen tot 3 jaar door de vrijstelling van het kadastraal inkomen gedurende 5 jaar. Vanaf dan maakt u winst!

Elke situatie is anders, dus elke installatie werken we op maat uit. Factoren die meespelen in de kostprijs en de terugverdientijd zijn onder meer:  

  • De oriëntatie van het dak: zuidelijk gericht is ideaal, maar alles tussen oosten westen gaat ook
  • Vooral bij lagere daken kan de schaduw van andere gebouwen of bomen meespelen. Maar dat kunnen we eenvoudig oplossen door per paneel een "power-optimizer" te plaatsen.
  • Uw gemiddeld stroomverbruik bepaalt het aantal panelen, het vermogen van de omvormer en dus ook de kostprijs van de installatie.


Kortom, we bekijken graag ter plaatse de mogelijkheden die u heeft. We houden rekening met economische én esthetische factoren, zodat u de installatie vlot terugverdient en ze ook mooi geïntegreerd is op uw dak. 

Neem contact op voor een gratis offerte

Enkele van onze pv-installaties